16-07-03

Aangifte werkongeval

Op een verzekeringskantoor liep de volgende aangifte binnen betreffende een werkongeval :
 
Zoals u weet is mijn beroep metselaar (zie vakje 3 van het formulier). Op de dag van het ongeval was ik aan het werk in een gebouw op de vijfde verdieping. Bij het beëindigen lag er nog 250 kg stenen, die terug naar beneden moesten. In plaats van deze met de hand langs de trap naar beneden te dragen besloot ik de katrol te gebruiken met daaraan een ton. De katrol was bevestigd aan de zesde verdieping. Ik maakte het touw eerst vast op de grond en ging dan terug naar boven waar ik de ton vulde met de 250 kg stenen.
 
Daarna ging ik terug naar beneden, waar ik voorzichtig het touw losmaakte opdat de lading met 250 kg stenen zachtjes naar beneden zou komen. In vakje 12 van het formulier zult u vinden dat ik slechts 67 kg weeg.
 
Tot mijn grote verbazing schoot ik dan opeens naar omhoog, ik verloor even mijn bezinning en vergat het touw los te laten. Onnodig te zeggen dat ik snel omhoog ging.
 
In de buurt van de derde verdieping kwam ik de ton tegen. Dit verklaart mijn hoofdwonde en het gebroken sleutelbeen. Ik schoot verder omhoog tot de ton de grond raakte. Door de slag viel de bodem uit de ton en zonder stenen weegt de ton maar 25 kilo. Dus ben ik aan een snelle afzink naar beneden begonnen.
 
In de buurt van de derde verdieping kwam ik de ton tegen die terug omhoog ging. Dat verklaart de gebroken enkels en de kwetsuren aan mijn onderlichaam.
 
De ontmoeting met de ton heeft mijn val gedeeltelijk gebroken. Toen ik tenslotte op de hoop stenen terecht kwam brak ik ook slechts twee wervels.
 
Helaas moet ik nog zeggen dat , toen ik beneden lag, ik van de pijn weer mijn tegenwoordigheid van geest verloor en het touw losliet. De lege ton weegt meer dan het touw en deze kwam dus ook snel naar beneden. Hij plofte juist op mijn benen, en zo brak ik die ook.
 
Ik hoop u hiermee voldoende informatie te hebben verstrekt over de wijze waarop het ongeval zich heeft voorgedaan.

11:51 Gepost door the insane | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

titel Da kan de beste overkomen.

Gepost door: rik | 16-07-03

Vermeersch Deze hilarische sketch komt van Vermeersch, toen ie over de kwaremont wou rijden, maar ja :"ge kunt er ni overe!"

Gepost door: Marc | 03-08-03

De commentaren zijn gesloten.